Datin Seri Rosmah serba merah di SPRM

34445066_10156566564534873_3197455864558518272_n

Datin Seri Rosmah Mansor tiba di perkarangan pejabat SPRM pagi ini dengan berselendang merah dan berbaju biru hangat musim Spring..

Selendang di kepala MERAH
Shawl di tangan MERAH
Handbag Versace MERAH
Kasut MERAH

Pendapat saya, ia satu pilihan yang kurang tepat terutamanya apabila beliau perlu menghadapi saat-saat sukar ketika menjawab pertanyaan pegawai nanti.(Almaklum, namapun ‘dipanggil’ bukan ‘dijemput’ SPRM…ia adalah 2 situasi yang berbeza. Mesej yang perlu disampaikan juga berbeza.)

MERAH, lambang kekuatan, kemegahan, kuasa.
Tetapi jika salah digunakan atau digayakan di tempat-tempat tertentu, boleh membawa ‘bencana’ kepada diri sendiri.

MERAH, mampu menjejaskan mood, tingkah laku juga tahap stress seseorang. Secara psikologinya , ia mampu meningkatkan kadar pernafasan dan tekanan darah , oleh kerana itu, muka kita cepat menjadi merah apabila dalam keadaan malu atau marah.

MERAH, walaupun menurut kajian oleh ahli psikologi , Andrew J. Elliot dari University of Rochester , New York, Amerika Syarikat pada tahun 2014 – kaum lelaki dikatakan gemar memandang WANITA berpakaian warna ini, kerana mereka dianggap lebih menarik juga mengghairahkan, tetapi saya pasti itu tidak berlaku di pejabat SPRM pagi ini …

MERAH, secara negatifnya pula , ia bermaksud kemarahan, bersifat ingin menguasai, tidak mudah bertolak ansur, keras kepala, ganas, kejam.Dikelilingi oleh terlalu banyak warna

MERAH juga boleh membuatkan sesuatu ruang (bilik), si pemakai atau orang di sekelilingnya berasa panas, gelisah akhirnya cepat marah.

Warna bukan sekadar hiasan.
Warna memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan.

Pilihla warna yang tepat berdasarkan situasi dan mesej yang anda ingin sampaikan.Kalau nak tunjuk kuasa, biarlah ia ‘bertempat’…

Topik ini pernah saya kongsikan di Utusan Malaysia 2 tahun yang lalu, dan boleh dibaca di sini.


Penulis merupakan seorang Perunding Imej , Etiket dan Warna Profesional (UK), Personal Branding Strategist (CPBS-USA), kolumnis di Utusan Malaysia MEGA-Rona dan personaliti TV yang sentiasa mendapat jemputan bagi memeriahkan program seperti TV Al Hijrah Assalamualaikum #Lifestyle malah pernah menjadi hos kepada segmen WOW! Apa Kata Wanita RTM TV1 pada tahun 2017 yang lalu.

Untuk sebarang konsultasi mengenai

  1. Imej peribadi anda,
  2. Pertanyaan mengenai program bengkel berkaitan dengan Imej, Etiket juga Grooming di Pejabat, Institusi Pengajian, Persatuan atau, mungkinkah anda…
  3. Berimpian untuk menjadi sebahagian daripada team Perunding Imej dan Warna Profesional seperti kami , sila hubungi Puan Emi Idura di talian +012-9023625 atau emel top2toestyliesta@gmail.com hari ini !

pensijilan-ttt-pic

Senarai ‘must haves’ – warna-warna neutral!

Skim Warna-39.png

Warna yang membosankan?

Ia merupakan warna asas bagi kebanyakkan wardrobe , bukan sahaja si fashionista. Mungkin agak membosankan untuk sesetengah individu, tetapi percayalah, kita tidak dapat menidakkan versatility warna neutral ini. Kasut, handbag , tali pinggang, juga koleksi pakaian yang lain, pasti ada sahaja yang memerlukan warna asas neutral sebagai padanan mix and match gaya. 

Senarai Must Haves!

Secara umum, warna-warna neutral ini terdiri daripada warna hitam , putih , kelabu (hasil campuran hitam dan putih itu tadi), biru navy, juga beberapa variasi tona warna perang (muda, cerah, gelap). Warna-warna ini diklasifikasikan neutral kerana penggunaannya yang boleh dicampurkan atau di-matchkan dengan warna lain. Asasnya, warna neutral BOLEH dimix and match dengan semua warna dan kombinasi warna yang lain – tidak menghasilkan banyak emosi. Disebabkan faktor serba guna ini  warna-warna neutral menggambarkan si pemakainya sangat elegan , stylish untuk ke sebarang majlis atau tema dan ianya amatlah digalakkan. 

Kenapa Warna Neutral

Trend proof : Boleh diterima untuk digayakan ke pelbagai majlis.

Fleksibel : Disuai padan dengan warna pilihan anda tanpa dilihat terlalu ‘mencuba’. Mudah digayakan kerana hampir semua warna boleh dimix and match.

Gaya Klasik : Suaikan dengan mana-mana pakaian yang anda ingin kurang perhatian (kerana warna neutral ini tidak memberikan banyak tarikan emosi kepada yang melihatnya).

Kepelbagaian suai padan : Anda akan dapati mudahnya untuk menghasilkan kombinasi pakaian menggunakan koleksi warna neutral. Ya…tanpa perlu berfikir panjang..’hmmmm, warna apakah yang sesuai untuk dipadankan dengan warna merah?’

Tip Membeli Warna Neutral

1. Sentiasa utamakan warna neutral sebelum membeli baju yang agak rumit corak dan warnanya – yang tidak mudah untuk disuaipadan dengan warna lain.

2. Untuk mengelakkan pembaziran, baju yang paling mahal juga digalakkan dalam warna-warna neutral.

3. Baju yang sering dipakai ke pejabat, atau ianya sebahagian daripada kod pakaian ke pejabat, pastikan warna-warna neutral diutamakan terlebih dahulu.

4. Jika anda berundertone panas, Spring atau Autumn , warna neutral terbaik adalah seperti warna gold, krim dan perang coklat.

5. Manakala jika anda berundertone sejuk pula, seperti Summer atau Winter, warna neutral terbaik adalah silver, putih, kelabu dan biru navy.

Pilihan warna bajet ? 

Sekiranya anda masih merancang, bagaimana untuk tampil bergaya dengan bajet bulanan yang terhad, inilah jawapannya! Warna neutral ternyata tidak lapuk ditelan zaman malah kekal segar di hati peminat fesyen.


Penulis merupakan seorang Perunding Imej , Etiket dan Warna Profesional (UK), kolumnis di Utusan Malaysia MEGA-Rona dan hos kepada segmen WOW! Apa Kata Wanita RTM TV1. Untuk sebarang konsultasi mengenai imej peribadi anda, pertanyaan mengenai program bengkel berkaitan dengan imej dan etiket, atau anda ingin menjadi sebahagian daripada kami (Perunding Imej dan Warna Profesional) , sila hubungi Puan Emi Idura di +012-9023625 atau top2toestyliesta@gmail.com.

5 Perkara Anda Patut Pelajari dari – How Do I Look Asia!

 

WoW!Apa Kata Wanita-10.png

Bagi anda peminat setia Jeannie Mai , hos utama How Do I Look Asia di @DIVAtvAsia pastinya anda ternanti-nanti hasil makeover yang dilakukan ke atas peserta bertuah, di akhir rancangan tersebut.  Sebagai peminat fesyen dan apa sahaja topik yang berkaitan dengan wanita dan gaya,  bohong jika saya katakan saya tidak teruja setiap kali program ini disiarkan di kaca tv.

Walaupun sudah memasuki musim ke-3 ia disiarkan, saya masih tercari-cari jawapan, dan bagaikan ada sesuatu yang tidak melengkapi program popular ini. Mungkin bagi anda yang tiada pengalaman atau tidak pernah didedahkan dengan kerjaya di sebalik tabir , makeover seseorang individu yang lain, program ini pasti memberikan anda satu idea. Ya, bagaimana nak memilih pakaian, potongan dan warna rambut, pilihan beg tangan , kasut dan sebagainya. Wahh, tentunya satu aktiviti yang menyeronokkan, bukan?

Pernah berpeluang menata gaya seorang selebriti popular tanahair dan diberi tugasan di luar negara beberapa tahun yang lalu , telah memberikan saya sedikit sebanyak latarbelakang dan fungsi kerjaya seorang stylist. Terus terang saya akui, pertama kali menerima styling job , ia membuka mata saya tentang betapa terhadnya expertise yang boleh saya tawarkan, dengan kerjaya sebagai Perunding Imej. Walaupun dibekalkan dengan tajaan pakaian dari pelbagai jenama butik juga ada yang milik peribadi selebriti tersebut, ia seakan tidak memberi saya peluang manata gaya menggunakan ilmu yang telah saya pelajari selama ini. Ya, seakan tiada kepuasan di situ.

Pun begitu, saya mengambil pengajaran dari pengalaman lalu , yang mungkin dapat memberikan anda sedikit idea dan inspirasi , sekiranya satu hari nanti anda berkeinginan untuk mendapatkan khidmat personal stylist atau perunding imej untuk majlis atau program yang bakal dihadiri.

Screen Shot 2017-09-08 at 4.09.00 PM.png

  1. Apa sahaja niat atau impian anda dalam melakukan 360º image makeover , perkara pertama yang harus anda kenalpasti adalah siapa anda hari ini dan apakah mesej yang anda ingin sampaikan sebagai seorang individu yang bernama [           ].
  2. Ia merangkumi segalanya aspek berkaitan – pekerjaan dan jawatan hari ini, industri pekerjaan, kedudukan kewangan, personaliti gaya , cabaran bentuk badan dan WOW faktor.
  3. Kejayaan dalam proses image makeover seseorang individu bukan hanya terletak pada imej luaran sahaja -iaitu penampilan visual tetapi imej peribadi secara keseluruhannya!
  4. Ianya bukan tentang trend fesyen terkini , jenama, label mewah , atau apa yang diviralkan di trending list – tetapi IMEJ yang anda lihat di sebalik cermin ketika bersiap di pagi hari.

Screen Shot 2017-09-08 at 4.25.41 PM

Apa yang terlebih dan apa yang terkurang ? Jangan risau dan panik dengan kenyataan di atas. Mengenalpasti kelebihan dan kekurangan diri sebenarnya merupakan satu guide atau panduan penting dalam menentukan mesej – siapa anda hari ini. Dan bagaimana anda mahu mesej itu diinterpretasikan oleh orang ramai.

Screen Shot 2017-09-11 at 12.01.57 PM.png

Nah, setelah mengenalpasti kelebihan dan kekurangan diri , barulah bertindak dengan mengisi mesej imej yang anda inginkan.

Screen Shot 2017-09-08 at 5.24.34 PM

Jadi tidak hairan jugalah, jika peserta How Do I Look Asia mahupun mana-mana individu yang berkeinginan untuk makeover imej mereka , tidak mampu untuk kekal konsisten dalam menampilkan imej yang telah mereka kecapi seperti yang kita lihat di akhir rancangan, kerana ia hanya bersifat sementara dan tiada bimbingan menyeluruh.

Percayalah, ia bukan sesuatu yang mudah untuk dituruti dan dijadikan tabiat sehingga mencapai tahap profesional tetapi melalui kesedaran akan keperluan menjaga imej peribadi, semuanya akan menjadi senang akhirnya.

Screen Shot 2017-09-08 at 5.37.13 PM.png

  1. Makeover bukan satu aktiviti – an overnight job or process.
  2. Antara realiti dan fantasi – jangan mudah terpedaya dengan apa yang dilihat cantik pada orang lain – sangkaannya pasti cantik pada diri anda (salah!). Harus diingat –  ianya tentang siapa anda, kelebihan dan kekurangan diri anda sebagai individu. Setiap individu adalah unik dan istimewa. Gunakan kelebihan itu sepenuhnya.
  3. Dapatkan konsultasi dari mereka yang pakar. Lakukan sedikit research dan jangan terlalu mudah terpedaya dengan gaya dan fesyen trend terkini.
  4. Personal Makeover mampu meningkatkan self esteem anda secara tidak langsung malah bakal menyediakan anda peluang yang lebih besar – baik dalam karier, perhubungan dan perniagaan.
  5. At the end of the day, anda harus tampil sebagai sebuah jenama yang dihormati, dipercayai dan diyakini. Jangan sesekali menggagalkan momen first impression hanya kerana anda tiada wow faktor yang membolehkan seseorang mendekati dan berkata ‘hello’ kepada anda!

Penulis merupakan seorang Perunding Imej , Etiket dan Warna Profesional (UK) dan hos kepada segmen WOW! Apa Kata Wanita RTM TV1. Untuk sebarang konsultasi mengenai imej peribadi anda, atau pertanyaan mengenai program bengkel berkaitan dengan imej dan etiket, sila hubungi Puan Emi Idura di +012-9023625 atau top2toestyliesta@gmail.com.

Rahsia Pilihan Jeans

Screen Shot 2017-08-19 at 1.03.46 AM

Adakah badan anda yang tersalah saiz ? Atau mungkinkah jenis jeans yang dibeli ?

Tampil menarik dalam sepasang seluar jeans biru yang bersaiz standard adalah matlamat yang agak sukar dicapai bagi ramai wanita. Percayalah, anda tidak keseorangan di dalam hal ini! Sebagai contoh, seluar jeans yang sudah berpadanan di pinggang, boleh kelihatan menggelembung di bahagian kaki . Rekaan dan jahitan jeans yang kelihatan cantik di bahagian kaki, menghasilkan visual ‘muffin top’ di bahagian perut si pemakainya pula.

Bak kata, sukar juga mendapatkan sepasang seluar jeans yang sesuai untuk diri sendiri. Lebih-lebih lagi dengan memiliki bentuk badan yang memiliki kekurangan di sana sini.

Harus saya tekankan , bahawa pemilihan seluar jeans bukan hanya bergantung kepada saiz, juga jenama atau label. Padanan jeans yang sesuai sebenarnya memerlukan anda mengenalpasti perkadaran badan atau ‘body proportion’ masing-masing. Setiap individu dilahirkan memiliki body proportion yang berbeza, jesteru itulah memilih jeans dengan rekaan standard untuk semua atau trend terkini bukanlah satu idea yang saya sarankan.

Secara umumnya, aspek utama yang perlu anda pertimbangkan sebelum memilih dan membeli seluar adalah cawatnya. Artikel kali ini bakal saya kongsikan apa itu cawat, bagaimana ia diukur dan mengapa ia tidak harus diabaikan. Saya juga akan membincangkan mengapa seluar pilihan ramai jenis ‘low rise’, tidak ideal untuk semua jenis dan bentuk badan wanita. Cawat seluar diambil kiraannya (menggunakan tali pengukur) dari tengah jahitan punggung sehinggalah ke paras pinggang anda (bukan pusat). Panjangnya berbeza dan mencecah antara 7 hingga 12 inci (super high rise hingga super low rise jeans). Atau secara visualnya dari hadapan, ukuran ini juga boleh diambil dari celah kelangkang seluar hinggalah ke paras pinggang masing-masing. Cawat seluar ini sangat penting kerana ia menentukan di mana seluar anda akan terletak pada badan , secara tidak langsungnya memberikan visual lengkung pinggang si pemakainya.

Sebelum kita terus mengenalpasti jenis-jenis cawat jeans yang ada atau trending di pasaran hari ini, langkah pertama yang perlu anda lakukan adalah mengira perkadaran badan sendiri.

Topik ini agak rumit untuk dirumuskan di dalam sebuah artikel pendek ,  lebih mudah jika ia didemo secara perseorangan mahupun di dalam program bengkel yang saya kendalikan . Apapun secara ringkasnya, apa yang anda perlu adalah tali pengukur dan anda dikehendaki berdiri tegak menyandar pada dinding. Seorang rakan lagi diperlukan untuk mengukur perkadaran badan pertama – iaitu jarak dari anak rambut (atas tengah dahi) sehingga hujung dagu. Secara idealnya, ukuran perkadaran badan pertama ini adalah 20cm atau hampir 8inci.

Bagi mereka yang memiliki saiz cawat yang ideal (perkadaran badan yang ke-empat) , ukuran perkadaran badan pertama itu tadi seharusnya sama dengan panjang cawat seluar hadapan.

Apapun jangan panik dengan kenyataan ini. Apa yang berlaku adalah, jika anda dapati ukuran panjang cawat yang sedikit pendek dari panjang perkadaran badan pertama (panjang muka) , ia memberikan tanda bahawa anda mempunyai cawat yang pendek dan sesuai sangatlah untuk anda memilih atau dipadankan dengan jeans yang bertanda ‘low rise’. Begitu juga sebaliknya , jika anda dapati saiz cawat yang terlebih panjang dari ukuran perkadaran badan pertama itu tadi. Asalnya ukuran muka anda mungkin 20cm, dibandingkan pula dengan saiz cawat yang mencapai sehingga 25cm.

Bagi anda yang tergolong dalam kategori ini , seperti saya juga; anda akan dapati bahawa penggunaan ‘low rise jeans’ amatlah tidak selesa , dan anda tertanya-tanya mengapa ia berlaku pada anda, sedangkan ia nampak menarik dan terletak cantik pada badan orang lain.

Adakah ia sesuatu yang anda boleh kaitkan dengan cabaran pembelian jeans anda hari ini? Jika ya… terus kan membaca.

Kenali torso (batang tubuh badan) anda

Saya pasti anda mungkin pernah terdengar mengenai mereka yang bertubuh panjang (di atas) dan berkaki pendek. Atau, bertubuh pendek (di atas) dan berkaki panjang. Manakala, tidak terkecuali , ada juga yang mempunyai tubuh badan yang seimbang (batang tubuh di atas vs bahagian kaki). Apa pun jangan khuatir, ia bukan menunjukkan anda tidak sempurna atau sebaliknya. Mengenalpasti perkadaran tubuh (terbahagi kepada lapan bahagian ini) amat penting dalam penggayaan seseorang individu. Cara yang paling cepat dan ringkas , adalah dengan mengukur dari bawah bahagian dada (tempat bra anda terletak)dengan menggunakan tangan kanan anda, dan tangan kiri di bawahnya. Lihat , jika masih ada ruang antara tangan kiri itu tadi dengan kedudukan pusat, bermaksud anda mempunyai torso tubuh badan yang panjang. Jika sebaliknya, iaitu tangan kiri benar-benar terletak pada pusat atau melebihi garisan pusat, berkemungkinan anda memiliki torso badan yang pendek (di atas).

Jeans yang ada di pasaran terdiri daripada

Super High Rise – ianya sesuai untuk memberikan visual kaki yang panjang. Pinggang seluar kebiasaannya terletak lebih dari 1 inci dari paras pinggang.

High rise jeans – sesuai untuk mereka yang mempunyai torso badan yang panjang. Dengan memilih high rise ia memberikan visual torso badan yang sedikit pendek. Pinggang seluar kebiasaannya terletak 1 inci atas paras pinggang.

Screen Shot 2017-08-19 at 12.06.00 PM.png

Medium rise jeans – sesuai untuk mereka berbadan ‘curvy’ seperti ‘hourglass’. Pinggang seluar terletak betul-betul pada paras pinggang. Terserlah kelangsingan bentuk badan si pemakainya!

Medium to low rise jeans – pinggang seluar terletak 2-3 inci di bawah pusat. Sangat popular di antara kebanyakkan pengeluar denim, terutamanya untuk wanita. Terbaik untuk meratakan punggung.

Low rise jeans – paras pinggang seluar yang sangat rendah, kebiasaannya 3-5 inci di bawah pusat. Sesuai bagi mereka yang mempunyai perut yang kempis. Bagi anda yang mempunyai cabaran ‘muffin tops’ atau lebihan perut yang terbonjol keluar – amatlah tidak disarankan memilih jenis seluar begini.

Tips memilih jenis cawat 

1.     Sentiasa pertimbangkan bentuk badan anda, panjang torso dan perkadaran. Sekiranya anda mempunyai torso badan yang panjang , anda memerlukan jenis high rise (cawat panjang). Memilih low rise jeans hanya akan memberikan visual kaki yang lebih pendek pula.

2.     Sekiranya anda sangat sensitif dengan saiz perut anda yang besar , pemilihan high rise jeans akan membantu mengurangkan visual perut itu. Tetapi jangan salah anggap penggayaan high rise jean ini sepertimana penggunaan ‘girdle’ pula ya!

3.     Ada 2 perkara perlu dipertimbangkan sebelum memilih jenis low rise jeans. Pertama, ia mampu menayangkan ‘butt cleavage’ atau celah punggung ketika anda duduk. Keduanya, lebihan berat (lemak) di perut akan tertolak ke atas sehingga menyebabkan terbentuknya ‘muffin top’.

4.     Super high waisted jeans atau super high rise kadangkalanya boleh memberikan tanggapan ‘old fashion’ kepada si pemakainya. Alternatifnya , pilih pinggang seluar yang terletak 1 inci di atas paras pinggang.

5.     Super low rise jeans sangat sesuai untuk mereka yang berbadan langsing.Sekiranya anda berbentuk pir dan mempunyai berat berlebihan di antara pusat dan paras pinggang seluar jeans – ia seakan-akan menonjolkan lagi pinggul anda yang bersaiz besar.

Selamat Mencuba!


Artikel ini telah disiarkan di kolum Bicara Imej Utusan Malaysia – MEGA Rona pada Rabu 2 Ogos 2017 (m.s 21).

Untuk mendapatkan khidmat runding Puan Emi, sesi secara peribadi atau bercadang untuk mengadakan bengkel, juga program melibatkan latihan di peringkat jabatan atau korporat, sila hubungi beliau di :-

top2toestyliesta@gmail.com | +012 9023625

 

 

[Kelas Fast Track] : Image & Styling Workshop 24 Sept dan 1 Okt 2016

Anda PERLU DAFTAR DAN HADIR ke kelas Fast Track Image & Styling Workshop ini JIKA..

[+] Anda suka bershopping secara online tetapi selalu saja HAMPA apabila anda dapati warna, fabrik dan gaya tidak sesuai dengan anda.

[+] Masih muda , tapi sering DIGELAR atau dipanggil ‘MAKCIK’ oleh orang yang tidak dikenali seperti di pasaraya, di kaunter-kaunter jualan Pusat Membeli Belah..

[+] Suami belikan anda hadiah tudung Naelofa atau Sugarscarf tapi anda masih lagi SETIA dengan TUDUNG BAWAL lama yang dah hampir 5 tahun tak bertukar tu

[+] Ingin belajar cara yang paling mudah untuk BERJIMAT, TETAPI masih boleh BERGAYA (tanpa rasa bersalah)

[+] Cungkil RAHSIA mereka yang sentiasa nampak MUDA,  tidak pula menggunakan bahan terlarang atau berbotox untuk cantik.

[+] Mencari jawapan kepada KEKELIRUAN PERSONALITI GAYA sebenar anda – yang kadangkala romantik, kemudian kasual, tiba-tiba suka kepada gaya dramatik pula

[+] Selalu saja stress bila nak mencari baju dan padanan yang sesuai untuk ke pejabat atau hadiri majlis. End up pakai baju yang sama, sama, sama sahaja…

Nahh…serius, banyak yang anda boleh pelajari dan praktikkan serta merta bila anda keluar sebagai peserta program saya nanti!

Bukan sahaja Fast Track tetapi ‘content’ yang sangat padat dengan STRATEGI, TIPS, TEKNIK, FORMULA yang saya ‘reinvent’ dan permudahkan lagi hasil dari pembelajaran di luar negara dan rujukan selama beberapa tahun ini.

Bayangkan anda cuma bayar serendah RM300* jika dibandingkan pelaburan saya sebanyak RM100k untuk segenggam ilmu! Ya, seratus ribu untuk mempelajari dan berkongsi semula ilmu yang saya sendiri teruja untuk share dengan semua. Tentunya berbaloi-baloi untuk belajar , betul tak ? Saya pun nak juga tengok peserta saya cantik berseri-seri!

Kelas ini akan berikan anda pendekatan sistematik (dari mula modul analisis sampai bab suai padan untuk bershopping)

… Sampai anda rasa senang saja sebenarnya nak bershopping, suai padan dan bergaya! (Husband pun dah mula tertanya-tanya, projek apa yang you all buat ni..  Asyik-asyik keluar nama Puan Emi… Puan Emi kata jangan pilih warna tu, Puan Emi kata guna cara ni… Ehem, ehem almaklumlah dah pandai memilih!)

2

Saya akan menemui anda di 2 lokasi

Empire Tower, Subang Jaya pada Sabtu , 24hb September atau Equatorial Melaka , 1hb Oktober nanti!

Harga ditawarkan adalah berdasarkan lokasi program juga jika di hotel, makan tengahari akan disediakan (pakej). Sila rujuk ruang ‘PENDAFTARAN’ di atas poster untuk mendapatkan maklumat lanjut.

3

 

3 Modul UTAMA yang anda akan pelajari dan praktikkan apabila program berakhir nanti

This slideshow requires JavaScript.

 

Seperti yang saya katakan tadi, infonya MEMANG PADAT!

Tetapi , saya juga tidak sesekali mengesyorkan kepada anda untuk mendaftarkan diri , JIKA ANDA RASAKAN…

[+] Anda tidak suka belajar , dan TIADA MASA  untuk ‘meng-improvekan diri sendiri’

[+] Pelaburan untuk ILMU itu bukan satu keperluan , malah tidak penting

[+] Anda sudahpun berjaya dan cukup bergaya , dan TAK PERLUKAN KONSULTAN seperti saya untuk mengajar

[+] Suka bershopping dan RELA MEMBAZIR (satu kepuasan , katanya!)

[+] Tak kisah NAMPAK TUA, pendapat orang lain itu ibarat masuk telinga kanan, keluar telinga kiri

[+] Anda boleh dapat YURAN PENDAFTARAN yang lebih MURAH (belajar dari konsultan yang ditauliahkan di peringkat tempatan sahaja) . Tepuk dada tanya selera.

[+] Anda tidak pentingkan IMEJ , dan bagaimana anda harus tampil di khalayak ramai – ikut hati nak pakai apa sahaja.

Jom kenali PERUNDING IMEJ , ETIKET DAN WARNA PROFESIONAL anda, Puan Emi Idura ..

LOST IN STOCKHOLM-2.png

Sedikit latarbelakang mengenai beliau..

Screen Shot 2016-09-15 at 3.57.27 PM.png

OKAY, OKAY.. TEMUI SAYA NANTI DI PROGRAM WORKSHOP TU YA!

DAH, JANGAN LUPA DAFTAR SEGERA ! KLIK KLIK ..SAYA NAK DAFTAR JUGA!

Screen Shot 2016-09-15 at 4.04.54 PM.png